Uitbreiding woonhuis met Padouk gevelbekleding

Uitbreiding woonhuis met Padouk gevelbekleding

De wensen van onze opdrachtgever bij dit project waren duidelijk. Er moest een aanbouw worden gerealiseerd die de woning levensloopbestendig zou maken. Die aanbouw moest afwijken van de bestaande bebouwing en naadloos aansluiten op de groene omgeving. Een uitdagende opdracht voor ons team.

Project info

Moderne aanbouw voor levensloopbestendig wonen
Herten

Contrasterende aanbouw

De materiaalkeuze was doorslaggevend om de aanbouw te laten contrasteren met de bestaande woning. De binnenwanden zijn weliswaar gemetseld, maar daartegenaan zit een geïsoleerde houten gevelafwerking.

Padoek gevelbekleding

De houten gevelafwerking is uitgevoerd in Afrikaans padoek, een exclusieve en zeer duurzame houtsoort. Door dit materiaal te gebruiken, konden we een natuurlijke verbinding creëren tussen de aanbouw en de tuin. Het hout sluit aan op de omringende natuur. Ook de terrasoverkapping is in padoek uitgevoerd.

“Met de exclusieve houtsoort padoek hebben we in de gevel een strak lijnenspel aangebracht.” – Jeroen Tinnemans

Privacy

In de aanbouw hebben we een luxe slaapkamer en tweede badkamer gerealiseerd. Door de functies van deze ruimtes op de begane grond, moet je goed nadenken over zaken als privacy en lichtinval. Deze zijn in het ontwerp gewaarborgd.

Realiseer met ons je verbouwing, uitbreiding of renovatie

Contact opnemen